Een veel gestelde vraag die ik ontvang is: hoe lang liefdesverdriet? Zo ook Sander, lees hier zijn reactie:

Het is sinds vandaag uit met m’n vriendin. We hadden 8 maanden en we zijn nog zeer jong. Maar ik heb erg last van liefdesverdriet! 🙁

Het is gewoon, ze woont een uur in de trein van mij en ze kan de afstand, het missen van elkaar niet meer aan. Ze houdt nog wel van me, maar het is moeilijk. Ik hou nog heel veel van haar en weet dus geen raad.

Ze zeggen dat het na een week wel over is. Maar ik denk dus van niet, want ik hield dus mega veel van haar, ze was echt alles voor me en opeens is het uit.

Help me :’(

Sander

Houd je goed! Je bent jong, dus waarschijnlijk ben je helemaal overdonderd door de plotselinge pijn van liefdesverdriet.

Weet dat na zo’n relatiebreuk het normaal is dat je veel liefdesverdriet hebt. Dat is helaas een bijbehorend risico wanneer je een relatie aangaat.

Hoe lang liefdesverdriet?

Wie zegt dat je slechts een week liefdesverdriet ervaart? Dat klopt echt niet!

Althans, ieder mens is verschillend. Misschien voel je je al na een paar dagen veel beter. Maar het kan ook een aantal weken kosten om weer een beetje de oude te worden.

En in sommige gevallen kan het liefdesverdriet zelfs maanden duren, al hoeft dat waarschijnlijk niet als je de tips op deze site toepast…

Neem de tijd voor je liefdesverdriet

Mensen die zeggen dat binnen een week de pijn over is, doen dat waarschijnlijk met de beste bedoelingen. Ze weten niet hoe lang liefdesverdriet werkelijk kan duren.

Ook al bedoelde ze het vermoedelijk goed, het gevaar ligt dat ze met zo’n opmerking het liefdesverdriet juist vergroten. Want je voelt je na die week waarschijnlijk erg onbegrepen door anderen.

En je kunt het jezelf zelfs kwalijk nemen wanneer het verdriet langer duurt.

‘Hoe lang liefdesverdriet, een week? Waarom voel ik me dan nog steeds zo treurig? Wat is er mis met mij? Ik mag geen liefdesverdriet meer hebben, die tijd moet voorbij zijn!’

Ik wil dat soort negatieve gedachten bij jou voorkomen. Maak er vooral geen punt van mocht je langer dan een week verdriet hebben van de relatiebreuk!

Het is jouw persoonlijke verwerkingsproces. En daar mag je de tijd voor nemen!

Tip voor het verwerken van je liefdesverdriet

Het is van belang dat je de juiste ondersteuning krijgt om door het verdriet heen te komen. Iemand dat je een knuffel geeft, je meetrekt om even uit te waaien buiten of in de stad. Iemand met een luisterend oor.

Dus vraag om ondersteuning bij een goede vriend(in) of familielid. Iemand die je de tijd gunt, je liefdesverdriet niet bagatelliseert met de opmerking dat je hooguit een week liefdesverdriet mag hebben.

Deze ondersteuning is goed en helpt je om te gaan met de (tijdelijke) hartenzeer.

Ik wens je veel sterkte Sander. En houd ons op de hoogte van je vooruitgang door hieronder je reactie(s) te plaatsen.

Leave a Comment

chaya

Mijn relatie is sinds 4 dagen over het heeft 1 jaar geduurd. Ik ben er kapot van we zijn wel zonder ruzie uit mekaar gegaan. Ik mis hem zo erg. Ik zie het gewoon niet meer zitten. Een leven zonder hem 🙁 . Ik kan me niet concentreren op werk en school. Het gaat zo slecht met me.

sanne

nou, na een jaar ben ik nog niet over de vier maanden met mijn ex heen hoor.

Patricia

Hallo,
Ik ben radeloos. Afgelopen zomer heb ik het aangepapt met mijn onderbuurman (4 jaar jonger dan ik). In het begin was het puur platonisch tussen ons (we hadden urenlange gesprekken over van alles en nog wat, dan denk je dat je iemand leert kennen). Op een gegeven moment begon hij steeds vaker te flirten en eind september is het meer geworden tussen ons. Een paar weken lang heb ik op een roze wolk geleefd, zonder dat we echt heel ‘klef’ werden. In November begon alles te veranderen en werd hij ineens afstandelijk. Toen ik hem uiteindelijk vroeg wat er was vertelde hij dat hij geen relatie wilde en eigenlijk nooit langer dan 2 maanden een vriendin heeft. Hij zei ook niet in monogamie te geloven. Ik heb me toen heel groot gehouden en gezegd dat ik het goed vond dat ie eerlijk was en dat ik het beter vond als we elkaar niet meer zouden zien.
Tot nu toe houdt ie zich daar prima aan, maar omdat je in hetzelfde (kleine) gebouw woont heb je toch veel met elkaar te maken. Een paar weken geleden,toen ik hem tegenkwam, zei hij dat ik er leuk uitzag en vandaag probeerde hij weer een ‘normaal’ gesprek (zoals buren dat doen) aan te gaan en toen merkte ik dat ik er niet mee om kan gaan. Ik ben nog steeds heel verdrietig om wat er is gebeurd en ben weer terug bij af, d.w.z. huilbuien, vreselijk verdriet en onzekerheid en onbegrip over de hele situatie. Hoe moet ik dit afsluiten als ik die man blijf tegenkomen?

Sabina

Ik was 14 jaar toen ik E leerde kennen…Hij bijna 20…
Hij zou trouwen met J…(dat was reeds beslist alvorens ik hem leerde kennen…enkele weken slechts…ZONDER sexueel contact…in 1969 waren de tijden andrers…). Ik kwam dat verdriet nooit te boven…ben hem na 41 jaar terug gaan opzoeken…We zijn toen terug eeen relatie begonnen die 18 maanden duurde…Toen heeft hij me terug verlaten…Da’s ondertussen bijna 2 jaar terug…Mijn verdriet blijft…Ik ben goed op weg om nog es 41 jaar verdriet te hebben…dan zal ik 99 zijn…en dat, allemaal voor één en dezelfde man! Liefdesverdriet gaat bij sommigen NOOIT over…Sorry voor dit antwoord…maar het is de realiteit!

mi

Na 7,5 jaar relatie heb ik de relatie verbroken.
Het lijkt of het onwerkelijk is dat ik een relatie heb gehad.
Ik snap niet hoe het zover heeft kunnen komen, het leek een ideale relatie. Zelf ben ik 55 jaar en had gedacht dat dit mijn uiteindelijke ware relatie zou zijn. Hoe bestaat het dat de dingen dan weer niet lopen zoals je verwacht had dat ze zouden lopen. Dit is mijn derde lange relatie, had gedacht gehoopt dit is het. Toch is het stuk gelopen met veel pijn in mijn hart. Weer alleen. Ik denk ben ik wel geschikt voor een relatie ik weet het niet of nog steeds niet de ware gevonden. Wie weet komt mijn geluk ooit.
Mijn grootste geluk is tot nu toe mijn beide kinderen.

Wi

Heb 14 jaar een relatie gehad, en samen hadden we het goed. Maar door gestalk van z,n ex, weggepest door zijn dochter ,moeder en zus is nu 9 maanden geleden een einde gekomen aan deze relatie. Mijn vriend kon niet tegen deze druk. Ga er nu nog aan onderdoor, zelfs na 9 maanden.

johanna

Na 5 jaar heb ik nog steeds liefdesverdriet! Wat moet ik doen? Ik heb 4 een relatie met hem gehad waarvan we 3 jaar hebben samengewoond in onze koopwoning.
Het is uit gegaan omdat hij niet monogaam is en ik daar niet mee kan leven. Toch mis ik alle fijne dingen die we wel hadden.
Graag advies.

Patricia

Ook ik kan mijn ex-man niet vergeten/loslaten. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem of vroeger denk. Wij waren 18 jaar samen en hebben twee kinderen. Zijn vertrek kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel. Hij heeft zijn leven weer op de rit, woont weer samen, etc etc.
Ik heb ooit gelezen dat degene waar je het eerst aan denkt als je wakker wordt, dat dat je ware liefde is. Nou bij mij klopt dat precies. Ik kan en wil eigenlijk niet verder zonder hem. Deze misère duurt voor mij al 10 jaar en ik me eigenlijk niet voorstellen dat er ooit een ander komt. Ik vergelijk de mannen (bijv. Op een datingsite) steeds met hem. Hij was mijn eerste liefde, ik was twintig toen wij een relatie kregen. Deze rouwperiode gaat nog lang duren vrees ik.