Relatiebreuk door leeftijdsverschil

in Ervaringen met liefdesverdriet

Deze reactie kwam binnen van een vrouw die behoorlijk last heeft van liefdesverdriet na een relatiebreuk door leeftijdsverschil:. Dit komt uiteraard meer voor, een leeftijdverschil tussen partners is op zich niet uniek.

Maar het leeftijdsverschil kan een relatiebreuk uitnodigen, zoals je kunt lezen in Luna’s reactie hieronder:

Ik kwam hem tegen en ik voelde me meteen tot hem aangetrokken. Ik was bereid om alles op te geven wat ik had, om hem gelukkig te zien.

Hij is bijna 8 jaar jonger dan ik, een groot verschil toen ik nog 26 was en hij nog maar 17. We kwamen elkaar tegen op een moment dat hij door een moeilijke periode heen ging. Ik steunde hem, diende hem van advies en zei het hem als ik vond dat hij dingen niet goed aanpakte.

Er ontstond een hechte vriendschap, een band waarvan ik nog steeds overtuigd ben dat die onmogelijk volledig kapot te krijgen is. En na 8 maanden van dichter naar elkaar toe groeien, elkaar dagelijks zien of spreken, gebeurde het. Het was Moederdag, 9 mei.

We waren onafscheidelijk. We maakten zelden ruzie, zelfs terwijl we als water en vuur waren. Ik houd zielsveel van hem. En hij van mij. Maar hij geeft aan vrijheid nodig te hebben. Iemand die met hem door deze fase van zijn leven kan gaan. Met wie hij samen dingen kan ontdekken.

Ik wil er voor hem zijn, zoals ik er ook was voordat we een relatie begonnen, maar hij heeft ruimte nodig. Hij wil radiostilte, om me te vergeten. Ik wil hem gelukkig zien, gelukkiger dan hij met mij was. En dus moet ik hem loslaten. Maar dat is het moeilijkste wat hij van me kan vragen. Ik weet dat hij degene is met wie ik mijn toekomst wil delen.

Luna

Is jouw relatie ook verbroken door leeftijdverschil? Deel jouw ervaring over de relatiebreuk hieronder!

Leave a Comment

adri

Hallo, ik ben een man 63. Ik had een jongere vriendin. Ik vroeg haar mee uit en ze gaf me gelijk de bons. Ze is 31 jaar, ik ben er stuk van!

marco

hoi ben een man van 38 heb een vrouw van 27
10 jaar samen geweest 2 kinderen
uiteindelijk leek het dat ze het gezinsleven niet aan kon elk vrijdag uitgaan , en zaterdag geen zin hebben om wat met mij en kinderen te gaan doen.
ook haar eigen problemen van vroeger speelde mee. maargoed denk dat de leeftijd er ook mee te maken heeft. gehad.