Een onterechte echtscheiding?

in Ervaringen met liefdesverdriet

De echtscheiding staat voor de deur. Heb je het gevoel dat de echtscheiding onterecht is omdat je alles hebt gegeven aan hem/haar, de kinderen, het huis?

Lees hier het relaas van een man over zijn proces en de echtscheidingsprocedure:

Hallo, ik vertel jullie wat er allemaal gebeurt is in mijn leven en vraag raad hoe ik de echtscheiding en gang van zaken ooit te boven kom.

Jeugdjaren: op het slechte pad

In mijn jeugdjaren ben ik op het slechte pad beland door niet met de juiste vrienden op te trekken. Ik rookte veel marihuana en was rebels.

Toch ben ik op een punt in mijn leven gekomen dat het zo niet verder kon en heb dan de beslissing genomen, mijn leven terug op de juiste sporen te zetten. Ik liet al mijn marihuana vrienden vallen. Het heeft me veel moeite gekost die zware periode te verwerken.

Ik stond precies helemaal alleen op de wereld. Ik droomde om de liefde van mijn leven tegen te komen een gezinnetje te hebben en een eigen huisje. Ik ging op zoek naar oude en nieuwe vrienden. Ik had nog nooit een echte relatie gehad want was nogal schuchter op dit gebied.

Verliefd, verloofd, getrouwd

Toen ik al twee jaar verder was kwam ik een meisje tegen waar ik verliefd op werd. Het was wederzijds. Door die relatie kreeg ik meer en meer zelfvertrouwen. We hadden een relatie van anderhalf jaar en waren het zeker dat we het leven met elkaar gingen delen.

We trouwden na twee jaar verkering. Haar ouders hadden juist een huisje geërfd en ben dit helemaal gaan verbouwen. De ouders betaalden al de kosten om te verbouwen en ik deed al het werk.

We durfden ons niet meteen in het verhaal te storten om direct te bouwen. We schreven ons in op een lijst van een toekomstige verkaveling.

Dit ging normaal binnen de drie jaar gebeuren. Maar dit is uitgelopen en we hebben 10 jaar moeten wachten. We waren er heel gelukkig en konden goed praten en waren het steeds eens met elkaar.

Kinderen krijgen, droomhuis bouwen

Na drie jaar huwelijk werd onze dochter geboren. En nog eens twee jaar later onze zoon. We woonden in de binnenstad en hadden geen tuin. We hadden veel gespaard en waren blij dat we eindelijk ons droomhuis konden bouwen.

Anderhalf jaar heb ik me dubbel geplooid om ons huis op te bouwen. Ik heb heel veel werk zelf gedaan (vloeren, verwarming, elektriciteit, isolatie dak enz…)

We hadden besloten ons niet teveel te lenen zodat de leninglast niet te hoog werd. We betaalden 750 euro per maand. Toen we het huis introkken hadden we geen keuken geen oprit de tuin moest ook nog aangelegd worden.

So far, so good. Maar helaas loopt het later anders dan gepland en gehoopt; ‘een onterechte echtscheiding’.

Plaats je reactie als je jouw huwelijk of relatie ook mooi is gestart… En lees vervolgens verder: ‘Echtscheidinggeen affectie meer van partner’.

Leave a Comment