De pijnlijke relatiebreuk verwerken (advies)

in Liefdesverdriet tips | Omgaan en verwerken van liefdesverdriet

In het vorige deel ‘De pijnlijke relatiebreuk verwerken‘ heeft Antonia haar verdriet en pijn gedeeld. Gelukkig maar, want ze wil verder haar liefdesverdriet verbergen voor anderen; ook al is dat erg moeilijk.

Hoe kan ze de liefdesverdriet goed verwerken om daarna verder te gaan met het leven?

De rouw na de relatiebreuk; durf steun te vragen

Volgens mij ben je je ervan bewust dat het verwerken van de relatiebreuk tijd kost. Dat is positief, want zo gun je jezelf de tijd om te rouwen. Je bent een voorbeeld voor anderen.

Je zei in het vorige deel zei je:

Ik die iedereen van advies voorziet hoe ze door kunnen gaan, de probleem oplosser, degene die motiveert, zit zelf soms alleen in een hoekje te huilen, denkend hoe ik dit kan oplossen. Ik wil niemand tot last zijn dus blijf lachen, ik heb me afgesloten!

Ook jij mag verdriet hebben en steun krijgen van anderen. En dat betekent niet dat je anderen tot last bent.

Je mag begrip, aandacht en warmte vragen van mensen, zeker als jij ze steunt wanneer zij dat nodig hebben! Zo geven mensen elkaar ondersteuning, kracht en liefde.

Ja, liefdesverdriet kan werkelijk vreselijk zijn, maar het hoort bij het loslaten van de relatie en je ex-partner. Maar zonder steun kan het rouwen meer tijd kosten dan noodzakelijk.

Kom op, durf te vragen en te ontvangen!

Je leven na de relatiebreuk

Wanneer kun je eindelijk verder gaan met je leven? Dat hangt af hoeveel tijd je nodig hebt. Er is namelijk geen exact aantal dagen, weken of maanden te geven voor het verwerken van de relatiebreuk. Ieder mens is verschillend, uniek.

Het is hoe dan ook belangrijk om jezelf de tijd te gunnen voor het verwerken van de relatiebreuk. Want onverwerkt liefdesverdriet kan je leven en liefdesleven flink in de weg zitten.

Naast het verwerken, raad ik je aan om alvast actief je nieuwe leven te plannen na een relatiebreuk. Dit hoort er ook bij, zelfs al heb je het moeilijk en is het nu ook het moment om lastige keuzes te maken.

Klik op bovenstaande link en neem de drie stappen. Ik weet zeker dat je stap voor stap weer tot jezelf kunt komen. En laat ons weten hoe het met je gaat. Ik schrijf nog meer artikelen zodat je extra ondersteuning krijgt om door deze moeilijke periode te komen.

Plaats je reactie hieronder!

Leave a Comment

roy

hoi ik heb een jaar geleden een relatie van 5 jaar achter de rug. ik heb beloten omdat af te sluiten door dat het niet meer ging snel daarna kom ik de liefde van mijn leven tegen
dacht ik . ik heb in het begin gelogen over dat ik al een tijd alleen was omdat ik bang was dat ze dacht dat ik nog in een rouw proces was. ze had een huisje wat een bouwval was ik ben van beroep stukadoor en heb haar hele woning opgeknapt en we zouden voor altijd samen blijven en dachten aan kinderen . we zijn al een paar keer uit elkaar gegaan. wat mijn heel veel pijn deed en nu weet ik dat het niet meer gaat . het doet me zoveel pijn dat ik bijna elke dag drink om er niet aan te denken ik zie geen leven zonder haar ik weet niet meer wat ik moet doen gr roy

Mar

Ik sluit me ook af, het is verschrikkelijk pijnlijk om jezelf hele tijd te moeten in houden terwijl je elk moment in tranen wil/kan uitbarsten. Ik mis hem te erg en wil van deze dodelijke gevoel vanaf maar wil niet naar mensen toe met dit verhaal omdat ik al bij de gedachte eraan moet huilen door verdriet. Wat zijn de andere opties behalve met iemand erover praten? Help alsjeblieft