Verschil tussen verdringen en verwerken van liefdesverdriet

in Liefdesverdriet tips | Omgaan en verwerken van liefdesverdriet

Wanneer je je liefdesverdriet verdringt, kan dat een tijdje voor je werken. Sommige mensen krijgen het voor elkaar om met zoveel kracht de deksel op de put te drukken, dat het lijkt alsof de ex er totaal niet meer toe doet.

Echter, onderdrukken van liefdesverdriet kost veel energie. En nog vervelender, na verloop van tijd kan de bom alsnog keihard barsten.

Voorkom dit pijnlijke scenario, krijg inzicht in het verschil tussen verdringen en verwerken van liefdesverdriet.

Rob stelde deze vraag op deze site over zijn onverwerkte liefdesverdriet:

Tot een paar weken geleden was er totaal geen gevoel van binding. Het verbaast me juist hoe snel de gevoelens terug komen, ook al zijn deze gevoelens niet welkom. Ik ben wel toe aan een nieuwe relatie, maar niet met haar.

De volgende vraag is bij me opgekomen:“Wat is het verschil tussen verdringen en verwerken?”.Als ik het goed begrijp zijn beide een vorm van afleiding zoeken; zorgen dat je niet meer aan degene denkt. De een doet het met sport, de ander met een nieuwe relatie, familie, vrienden of in mijn voorbeeld gamen. Ik hoop dat je het verschil duidelijk kan maken want ik denk dat je me daarmee enorm kan helpen. Misschien zijn er meer mensen met deze vraag. Alvast bedankt!

Goede vraag!

Liefdesverdriet verdringen, onderdrukken

Wanneer je je liefdesverdriet verdringt, kan dat een tijdje voor je werken. Sommige mensen krijgen het voor elkaar om met zoveel kracht de deksel op de put te drukken, dat het lijkt alsof de ex er totaal niet meer toe doet.

Echter, onderdrukken van verdriet kost veel energie. En nog vervelender, na verloop van tijd kan de bom alsnog keihard barsten. Emoties negeren en onderdrukken is dus geen goede strategie voor de lange termijn.

Het kan ook minder dramatisch verlopen, maar uiteindelijk is het net zo destructief voor je liefdesleven: je blijft al dan niet bewust aan je ex plakken zodat je niet openstaat voor een nieuwe partner. Dit kan je ook overkomen als elk contact met je ex is verbroken…

Liefdesverdriet verwerken

Je hebt je liefdesverdriet verwerkt wanneer je door de pijn heen bent gegaan en je ex hebt losgelaten. Jazeker, de pijn en het verdriet horen er helaas bij.

Al hoeft dit niet lang te duren, het is zeker niet de bedoeling dat je eindeloos de pijn blijft herhalen.

Na een goede verwerking is er geen haat meer jegens je ex, noch verlang je naar een relatie met hem of haar. Je ex-partner zit als het ware in de neutrale zone van je belevingswereld.

Je blijft niet meer herinnerd worden aan de pijnlijke ervaringen, je kunt eindelijk verder met je (liefdes)leven.

Wat zijn jouw ervaringen met (on)verwerkt liefdesverdriet? Of heb je vragen? Plaats je reactie hieronder!

Leave a Comment